Strandregels in Dubai

Naar het strand in Dubai gaan is niet helemaal hetzelfde als een gemiddeld strand op een Europese vakantiebestemming bezoeken. Hoewel Dubai redelijk vrij en progressief is binnen de Arabische wereld, zijn er altijd nog een aantal fatsoensregels en wetten waar je je aan dient te houden als je in Dubai naar het strand gaat. Als je deze tips en regels goed in de gaten houdt dan kun je optimaal genieten van een dagje aan het strand:

– Topless zonnen is simpelweg verboden en ongepast. Overtreding van deze regel kan tot arrestatie en/of een boete leiden.

– Naakt zonnen of zwemmen is ondenkbaar in Dubai. Probeer dit ook niet op een privé-strand te doen.

– Elke vorm van intimiteit op het strand (en sowieso in het openbaar) is ongepast.

– Ruim je rotzooi op. Afval moet je niet op het strand achterlaten maar netjes opruimen

– Schud je handdoek niet uit terwijl je in de buurt van andere strandgasten staat.

– Mannen: ga niet zwemmen met een boxershort of onderbroek aan. Na het zwemmen tekent dit teveel af waardoor er een ongemakkelijke situatie ontstaat. Hetzelfde geldt voor vrouwen en sommige witte bikini’s.

– Roken op het strand? Ruim je peuken op!

Zeer felle zon

Houd er rekening mee dat de zonkracht in Dubai een stuk sterker is dan in Nederland. Voldoende smeren met een hoge factor antizonnebrandcrème, niet te lang zonnebaden en de sterkste uren (11 tot 15 uur) vermijden zijn de belangrijkste regels om tijdelijke en permanente schade te beperken of te vermijden.