Privéstranden in Dubai

Naast de publieke stranden telt Dubai ook een aantal privé-stranden die alleen toegankelijk zijn voor hotelgasten, bewoners of tegen betaling. Zo kent het prestigieuze project Palm Jumeirah eigenlijk helemaal geen openbare stranden ondanks de vele kilometers aan kustlijn die kunstmatig ontstaan is. Hieronder vind je enkele van de gaafste en mooiste privéstranden van Dubai.

Madinat Jumeirah

Het complex Madinat Jumeirah vormt samen met het aangrenzende Burj Al Arab Hotel het pareltje van toeristisch Dubai. Tot Madinat Jumeirah behoren een groot aantal vakantievilla’s en twee luxe vijfsterrenhotels: Mina A’Salam en Al Qasr. Langs het hele complex loopt een privé-strand dat alleen toegankelijk is voor gasten van de eerder genoemde hotels. Deze stranden zijn voorzien van comfortabele ligstoelen met bijbehorende parasols. Honger of dorst? Er lopen genoeg obers rond om jou van een heerlijke lunch, snack of drankje te voorzien. Vanuit Madinat Jumeirah kun je in noordoostelijke richting naar Burj Al Arab en het Jumeirah Beach hotel wandelen (en omgekeerd).

Atlantis & Aquaventure

Aan het einde van Palm Jumeirah ligt het indrukwekkende Atlantis The Palm hotel. Gasten van dit ongeveer twaalfhonderd kamers tellende vijfsterrenhotel kunnen naast de bij het hotel behorende strand ook gebruik maken van het bijbehorende waterpark Aquaventure dat eveneens een fraai (kunstmatig) strand kent. Beide stranden bieden uitzicht op de villa’s op Palm Jumeirah en de achterliggende hoogbouw van The Walk en Dubai Marina. Waar het strand van het Atlantis hotel exclusief voor gasten is, daar kun je als niet-hotelgast het waterpark Aquaventure wel bezoeken. Je moet dan wel redelijk diep in de buidel tasten. ‘s Avonds is het bij het hotel behorende beachclub  WHITE Beach één van de grote hotspots van Dubai.

RIU Dubai

Officieel mag je het strand bij hotel RIU Dubai geen privéstrand noemen, want dit zandstrand is niet door middel van hekken afgesloten voor het publiek. Als niet-gast van dit populaire all-inclusive hotel heb je hier echter niet zoveel te zoeken. De strandbedden op het strand zijn exclusief voor gasten van het RUI Dubai hotel bedoeld en kunnen niet door anderen gebruikt worden, ook niet tegen betaling.

Het RIU Dubai wordt tot de beste aan het strand gelegen all inclusive hotels in Dubai gerekend. Dit comfortabele strandhotel is onderdeel van de bekende RIU hotelketen, dat vele decennia ervaring heeft met het beheren van all inclusive hotels.

🏖️ bekijk vakanties naar RIU Dubai op tui.nl