De 3 beste stranden van Dubai

De drie stranden die het populairste zijn bij toeristen zijn allemaal geconcentreerd rondom de luxe toeristenhotels in het zuiden van Dubai. De compleet nieuw gebouwde wijk Dubai Marina en het bijbehorende vastgoedprojecten The Walk en The Beach zijn zelfs helemaal geconcentreerd rondom één van de eerste toeristenstranden in Dubai: JBR Beach.

JBR Beach

Vroeger werd JBR Beach (Jumeirah Beach Residences Beach) simpelweg aangeduid als Jumeirah Beach. Hier lagen toen alleen maar een aantal vijfsterrenhotels zoals het Hilton Jumeirah en Sheraton eenzaam te wachten op toeristen. Sinds de aanleg van Dubai Marina en The Walk is dit strand uitgegroeid tot hét strand van Dubai. Behalve een prachtig zandstrand biedt JBR Beach uitzicht op Palm Jumeirah en Bluewaters Island. Het in het tweede decennium ontwikkelde The Beach heeft ervoor gezorgd dat dit strand nog populairder geworden is. De toevoeging van horeca direct aan het strand heeft ertoe geleid dat dit geweldige plekje in Dubai nog geliefder geworden is. In het winterseizoen is dat goed merkbaar aan de drukte, vooral in het weekend. Behalve horeca vind je hier leuke shops, een sfeervolle wandelpromenade langs het strand en een bioscoop.

Met de taxi naar JBR Beach? Laat de taxichauffeur naar hotel Hilton Jumeirah rijden. Die staat centraal aan dit strand. Een andere optie is om je The Beach aan te geven als bestemming. Het is echter de vraag of de taxichauffeur dit begrijpt. Een andere manier om naar JBR Beach te reizen is de combinatie van metro en tram. De Dubai Tram heeft 2 haltes bij het strand.

Palace Beach

Als strand mogelijk mooier dan JBR Beach vanwege de grootte en het uitzicht op zowel Palm Jumeirah en Burj Al Arab. Er staan geen wegwijzers naar of borden bij de entree van Palace Beach. Als je in zuidelijke richting over Al Sufouh Road naar JBR / Dubai Media City / Dubai Marina rijdt dan passeer je een aantal paleizen. Direct na de paleizen heb je de entree naar Palace Beach. Neem wel je eigen eten en drinken mee, want naar horeca zul je tevergeefs zoeken.

Umm Suqeim Beach

Umm Suqeim Beach maakt onze top 3 hotels van Dubai compleet. Dit relatief kleine strand is populair vanwege de ligging vlakbij het luxe Burj Al Arab Hotel. Een andere naam voor dit strand is Sunset Beach vanwege de prachtige zonsondergang boven zee naast Burj Al Arab. Op drukke dagen zoals vrijdagen in de winterperiode kan het lastig zijn om hier een parkeerplekje te vinden. Dit strand trekt verhoudingsgewijs veel locals wat het strand een echt eigen sfeer geeft.