Dubai stranden top 3

 
 

De drie stranden die het populairste zijn bij toeristen zijn allemaal geconcentreerd rondom de luxe toeristenhotels in het zuiden van Dubai. De compleet nieuw gebouwde wijk Dubai Marina en het bijbehorende vastgoedproject The Walk zijn zelfs helemaal geconcentreerd rondom één van de eerste toeristenstranden in Dubai: Jumeirah Beach.


1. JBR Beach


Vroeger werd JBR Beach (Jumeirah Beach Residences Beach) simpelweg aangeduid als Jumeirah Beach. Hier lagen vroeger een aantal vijfsterrenhotels zoals het Hilton Jumeirah en Sheraton eenzaam te wachten op toeristen. Sinds de aanleg van Dubai Marina en The Walk is dit strand uitgegroeid tot hét strand van Dubai. Behalve een prachtig zandstrand biedt JBR Beach uitzicht op Palm Jumeirah, gratis parkeergelegenheid en de mogelijkheid om aan boulevard The Walk te eten en te drinken. Met de taxi naar JBR Beach? Laat de taxichauffeur naar hotel Hilton Jumeirah rijden. Die staat centraal aan dit strand.


2. Palace Beach


Als strand mogelijk mooier dan JBR Beach vanwege de grootte en de het uitzicht op zowel Palm Jumeirah en Burj Al Arab. Er staan geen wegwijzers naar of borden bij de entree van Palace Beach. Als je in zuidelijke richting over Al Sufouh Road naar JBR / Dubai Media City / Dubai Marina rijdt dan passeer je een aantal paleizen. Direct na de paleizen heb je de entree naar Palace Beach. Neem wel je eigen eten en drinken mee, want naar horeca zul je tevergeefs zoeken.


3. Umm Suqeim Beach


Dit relatief kleine strand is populair vanwege de ligging vlakbij het luxe Burj Al Arab Hotel. een andere naam voor dit strand is Sunset Beach vanwege de prachtige zonsondergang boven zee naast Burj Al Arab. Op drukke dagen zoals vrijdagen in de winterperiode kan het lastig zijn om hier een parkeerplekje te vinden. Dit strand trekt verhoudingsgewijs veel locals wat het strand een echt eigen sfeer geeft.

De 3 beste stranden van Dubai