alle stranden van Dubai

 
 

Dubai kent in totaal een dozijn aan publieke stranden. Op deze pagina geven we een compleet overzicht van noord naar zuid van de stranden van Dubai.


1. Al Mamzar Beach Park

Gelegen op een klein schiereiland grenzend aan het emiraat Sharjah ligt dit strandpark waar in totaal vijf stranden te vinden zijn. Dit is het enige publieke strand van Dubai ten noorden van de Dubai Creek. Wie wil die kan hier barbecuen, anders zijn er een paar horecagelegenheden die voor een natje en een droogje zorgen. Toegang is tegen betaling, net als parkeren.


2. Jumeirah Open Beach

De oorspronkelijke naam van dit nabij Dubai Marine Beach Resort gelegen strand was ‘Dubai Beach’. Dit strand is langer en breder dan de openbare stranden die zuidelijker liggen. Vooral in het weekend is het een populaire hangout wat de nodige drukte met zich mee kan brengen. Bij de stalletjes kun je 24 uur per dag drinken en snacks krijgen. Dit strand is ook erg populair onder Filipijnen, Indiërs en Pakistanen die werken in Dubai en in hun vrije tijd naar dit strand gaan.


3. Mercato Beach

Aan Jumeirah Beach Road ligt de zijstraat 13a Street die je naar de baai leidt waaraan Mercato Beach ligt. Dit kleine en vrij rustige strand is vernoemd naar het nabijgelegen winkelcentrum Mercato Mall.


4. Jumeirah Beach Park

Dit strand is gezegend met veel groen en vormt een afgesloten park dat maar liefst 130.000 vierkante kilometer groot is. Het vele groen zorgt niet alleen voor een mooie omgeving, het is ook praktisch als je de schaduw op wil zoeken. Mannelijke zonaanbidders moeten er rekening mee houden dat het op maandag ‘ladies day’ is. Mannen worden dan niet tot het strandpark toegelaten.


5. 4x4 Beach

Dit strand is vooral populair om met voornamelijk vierwielaangedreven auto’s op het strand te genieten. Het is een van de beste uitzichtpunten die je met de auto kunt bereiken. Het 4x4 strand ligt aan de hoek van Al Attar Road en Jumeirah Beach Road.


6. Sunset Mall Beach

Aan het in 2011 geopende winkelcentrum Sunset Mall in de wijk Jumeirah 3 ligt het bijbehorende strand dat fraai uitzicht biedt op de Dubai Offshore Sailing Club.


7. Free-Fun Beach

Het sportiefste strand van Dubai is Free-Fun Beach dat ook bekend staat als Kitesurfing Beach. Dit relatief kleine strand is bij weinig toeristen bekend. Van alle stranden in Dubai zijn de omstandigheden hier het meest geschikt om te kitesurfen of andere watersporten te doen waarbij wind nodig is. Wie de zon wil ontwijken die kan terecht onder enkele permanente parasols.


8. Bu Qtair Beach

Aan het einde van 11a Street (een zijstraat van Jumeirah Road) ligt dit kleine strand. Een tip voor visliefhebbers is het iets verderop gelegen Bu Qtair Cafetaria. Uiterlijk ziet het er niet uit maar de verse vis die hier geserveerd wordt is om je vingers bij af te likken.


9. Umm Suqeim Park Beach

Vlak voordat je Burj Al Arab en Madinat Jumeirah bereikt kun je 325rd inslaan naar één van de meest gebruikte locaties om het luxueuze Burj Al Arab Hotel te fotograferen. Het strand behorende bij de wijk Umm Suqeim (2) ligt ten noordoosten van het hotel, waardoor je rond zonsondergang een prachtig fotomoment hebt waarbij je zowel het Burj al Arab hotel als de ondergaande zon vast kunt leggen op één foto. Parkeren is gratis maar wel vrij beperkt, waardoor het op drukke dagen lastig kan zijn een parkeerplek te vinden.


10. Palace Beach

Top strand met prachtig uitzicht op Burj Al Arab, gelegen nabij de oosterse paleizen tussen Madinat Jumeirah en The Walk. Je kunt met de auto bijna tot aan de kustlijn rijden, waarna er een breed strand je welkom heet. Hier zijn geen voorzieningen zoals douches, toiletten, cafetaria's of omkleedruimtes.


11. JBR Beach

Volgens ons één van de beste plekken in Dubai om naar het strand te gaan is JBR Beach dat ter hoogte van The Walk bij Dubai Marina ligt. Dit zowel bij toeristen als onder locales populaire strand ligt gunstig ten opzichte van redelijk wat toeristenhotels en de horecagelegenheden aan The Walk. Parkeren is gratis, doch wel erg druk op vrijdag.


12. Hidden Beach

Een klein stuk strand net voorbij Sheraton Jumeirah wordt door sommige als het verborgen strand (Hidden Beach) aangeduid, alsof het één van Dubai’s best bewaarde geheimen betreft. In de realiteit stelt dit stukje strand aan het einde van Jumeirah Beach Residences weinig voor.

Een overzicht van alle stranden in Dubai